Telefoonnummer Margriet Bleeker  06-270 711 90   Email Margriet Bleeker info@margrietbleeker.nl

Als je over je denken oordeelt, zul je nog meer
gaan denken. Een oordeel is ook een gedachte…

Neurofeedback brengt een verstoorde hersenactiviteit via training en zonder medicijnen weer in evenwicht. Alles wat we doen, denken, voelen en willen wordt bepaald door de activiteiten in onze hersenen.  Bij gezonde mensen is de werking van de hersenen flexibel en stabiel. De verschillende gebieden in de hersenen werken dan goed samen.

Bij klachten als AD(H)D, PDD NOS, concentratiestoornissen, depressieve en angstklachten, onverklaarbare pijnklachten en verstoord gedrag kan het zijn dat de hersengolven niet in balans zijn. Tijdens de Neurofeedback training wordt deze onbalans geregistreerd. De hersenen worden gestimuleerd om beter in balans te komen en efficiënter en flexibeler te gaan functioneren. Als het ware: training voor je brein.

Speciale software (Zengar NeurOptimal™) registreert turbulentie (disbalans) in de hersenen en zorgt voor een onderbreking (feedback) in het beeld en/of geluid. Hiermee houden we het brein als het ware een spiegel voor en krijgt het centrale zenuwstelsel informatie over zijn eigen activiteiten. Deze feedback triggert het brein om naar een hogere effectiviteit (en dus minder verstoringen) te groeien waardoor de klachten verminderen. Deze verbetering is na 3 trainingen al aantoonbaar door de metingen die gedaan worden.

Onze hersenen blijven tot op hoge leeftijd in staat om zich aan te passen. Dat is bijv. zichtbaar na een hersenbloeding: met revalidatie is het (voor een deel) mogelijk om de uitgevallen ledematen weer te laten functioneren. De hersenen hebben alternatieve wegen gevonden om toch de aansturing weer mogelijk te maken.

Meer informatie?

- hoe werkt het?
- bij welke klachten?
- ervaringen van clienten